Köpvillkor

KÖPVILLKOR FÖR HUNDVÄNNEN

PUNKTER 

 • Ångra ditt köp inom 14 dagar efter du mottagit dina varor.
 • Returfrakten kostar 59 kr per paket om du använder vår retursedel. *Gratis vid byte
 • Ångerrätten gäller INTE varor som är specialtillverkade eller öppnade förpackningar som tex hundgodis, hundfoder då det är förbrukningsvaror som snabbt blir dåligt.
 • Har vi uppenbart fel priser kommer vi att annullera din order och återbetala ditt köp.
 • Vid fakturaköp görs en kreditkontroll som utförs via KLARNA.
 • Vi reserverar oss mot felskrivningar och felaktiga priser
 • Fraktfritt vid köp över 800 kr
 • Leveranstid 1-2 dagar*

1. PRISER & BETALNING

Våra priser anges i inklusive moms. I kassan ser du det totala priset inklusive alla avgifter, rabatter, moms och frakt. Alla våra betalningar sker genom Klarna Checkout. Vilket betalsätt Klarna erbjuder är individuellt och presenteras i kassan.

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kassan kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, rabatter, moms och frakt. Alla betalningar sker genom Klarna Checkout. Vilka betalsätt Klarna erbjuder är individuellt och presenteras kassan.

Vid felaktig prissättning förbehåller vi oss rätten att annullera köpet och återbetala eventuell betalning eller makulera fakturan. Detsamma gäller vid eventuellt fel i vårt saldo och vi av uppenbara skäl inte kan skicka ordern.

Eventuell fraktavgift visas i kassan. Vi erbjuder fraktfritt vid köp över 800 kr

1.1 KLARNAS BETALNINGSALTERNTIV

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

 • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.
 • Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.
 • Betala Direkt: Automatisk dragning från ditt bankkonto: baseras på autogiro och ditt konto debiteras ca två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats. Villkoren för användande av autogiro finner du här.
 • Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

2. LEVERANSINFORMATION

Vi skickar våra ordrar med Postnord och vi reserverar oss för förseningar upp till 30 dagar. Du kan häva ditt köp innan vi har packat och skickat iväg ditt paket. Eventuell avisering sker via SMS eller E-post om mobilnummer saknas. Acceptera eller kvittera aldrig ett skadat paket. Anmäl det direkt.

Skulle vi inte kunna leverera hela din order så kommer vi skicka det vi kan skicka och så kommer vi att skicka resten av dina produkter när vi har fått in dessa i lager. Du kommer i sådana fall att meddelas via epost eller så kan det skrivas på orderbekräftelsen som ligger med i paketet.

Vår leveranstid är normalt 1-2 dagar och det är det vi strävar efter men ibland så kan det ta längre tid på grund av olika anledning från våran sida eller Postnords sida. Vi kan inte påverka Postnord tyvärr.

3. ÖPPET KÖP / ÅNGERRÄTT / RETURER

Du har rätt att skicka tillbaka din beställning inom 14 dagar från att du mottagit den och vi betalar tillbaka dina pengar så fort som möjligt men har upp till 30 dagar på oss.

Vid retur så betalar du frakten som ligger på 59 kr och du kommer att bli debiterad beroende på vilket betalsätt du använder. Tar du tex faktura så kommer vi ta bort summan förutom frakten.

Ångerrätten gäller inte varor som är specialtillverkade.

Ångerrätten gäller INTE hundgodis eller hundsnacks och andra förbrukningsvaror som snabbt kan försämras.

Varan ska skickas väl emballerad, i väsentligt oförändrat skick och i originalkartong om sådan finns.

När vi mottagit din retur så kommer vi granska den och göra en utbetalning om produkten är godkänd och inte blivit skadad eller i försämrat skick. Vi återbetalar dig på samma sätt du betalade din order med.

Skulle din retur försvinna om du inte har använt vår retursedel så kan ni bli återbetalningsskyldiga värdet på din order/vara.

4. OUTLÖST PAKET

Vid outlösta paket förbehåller oss rätten att debitera dig 195 kr i avgift  för att stå för våra omkostnader. Vid större paket som halvpall/helpall så förbehåller vi oss rätten att debitera dig 390 kr för outlöst paket eftersom våra omkostnader vid sådana leveranser är högre.

5. REKLAMATIONHar du fått en vara det är fel på? Då ska du meddela oss på kontakt@hundvannen.se så hjälper vi dig.
Vi kommer stå för returen och skickar en retursedel som du klistrar på och lämnar till ditt PostNord ombud.

5.1 Reklamation/garanti hundleksaker
Vi ger inga garantier på hundleksaker då det bits sönder ganska så snabbt beroende på vilken hund det är. Det är förburkningsvaror.

6. SEKRETESSPOLICY
Du kan läsa mer om vår Sekretesspolicy här

6.1 KONTAKTA OSS

Kontaktinformation
Hundvännen i Mälardalen AB
Bergslagsvägn 123D

731 12 Kolsva

Organisationnummer: 559263-3423
E-post: kontakt@hundvannen.se
Registrerad för moms & innehar F-skatt.